XIII. Laurell K. Hamilton: Anita Blake sorozat

2012/06/19. - írta: -== ZS ==-



Ez a sorozat se ma kezdődött, jelenleg 21 kötetnél tart és sajnos nem sikerült időben (6-7. könyv) abbahagyni.

Az alapsztori az, hogy egy alternatív világban egy Anita Blake nevű csaj üzletszerűen holtakat ébreszt, később a rendőrségnek segít rejtélyeket megoldani, közben a város fővámpírjának lesz a nője, aztán az író teljesen becsavarodik, mert nem tud mit kezdeni a szereplőivel.

Tipikus probléma a női író. Nem hiszem, hogy egy véres-beles horrorban tényleg bárkit érdekel, hogy egy férfi szereplőnek hogyan lendül a huzatban a haja, meg hogyan áll rajta a ruha. A sorozat közepétől a célközönség is megváltozik, a horror rajongókat felváltják azok, akik vad tömegszex leírásokat szeretnek olvasni.

Nagy kár, mert voltak olyan ötletei (pl. a városban elszabaduló intelligens ghoul), amik tényleg igazi szaftos klasszikus horrorá tették a könyveit. De ennek sajnos vége, legalábbis az első 13 könyv alapján.

Sztori: eleinte 4/5, később már nem igazán beszélhetünk történetről
Stílus: eleinte 4/5, aztán unalmassá válik a "nagypofájú kötözködő, senkire nem hallgató tökös csaj vagyok" stílus

Címkék: rossz
Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://eztisolvastam.blog.hu/api/trackback/id/tr644596641

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása